Pathfinder Napló 2.

Előzmény

4707 AR, Gozran 10.

A folyami hajók az egyetlen lehetséges utazóeszközök errefelé.
Miután a reggelt azzal töltöttem, hogy felcihelődjek a fedélzetre és megadatott, hogy megismerjem a hajó hánykolódását már nem is merek belegondolni, hogy mily hosszan kell ezt elviselnem. Azt kívánom, hogy bár hátrahagytam volna Veressörényt, de hát a kapitány csak abba egyezett bele, hogy Wartle-ig visz el. Közel van a tathoz, ahol is minden kisebb emelkedésre és süllyedésre kényelmetlenül fészkelődni kezd. Szegény leányzó.
othlo.jpgSose voltam még egy félszerzet hajó fedélzetén és folyamatosan csak ámulok, hogy milyen sok mindent lehet ilyen szorosan összehozni, tömöríteni. Othlo kapitány segítőkész természetű – ahogy az elvárható azok után, hogy mekkora díjat számolt fel az utazásomért – és boldogan válaszol nekem minden kérdésemre. Tökéletes forrása az információknak a Yondabakari népeiről és veszélyeiről, amikkel majd az utam során találkozhatok, hisz egész életét itt töltötte utazással és fuvarozással. Az emberei, félszerzetei pontosabban, ennek az ellenkezői. Egész idejüket munka mímelésével és egymás közti beszélgetéssel töltik, a saját nyelvükön a lehető legtávolabb tőlem. A néha felhangzó kacajukból és a felém vetett pillantásaikból arra következtetek, hogy felettébb élvezik a helyzetemet és annak minden viccét ezen a pöttömnyi hajón.
A folyó lustán hömpölyög sok mérföldes útján az Elmeforgató hegység lankáitól egészen Magnimarig és vele a Varisiai öbölig. Egyes helyein robog és habzik, miközben átszeli a felföld magas dombjait, míg máshol csak összekeveredik Pépmocsárral, ahol az óvatlan utazót az alacsony fák és gonosz sások csak új elnyelik. Tőlünk északra az Aszalt út próbálja követni a folyót lehetővé téve, hogy kocsik és lovasfutárok is meg tudják közelíteni a legtávolabbi településeket is Magnimartól keletre.
Ez az az út, ami engem Kaer Magába vezet, de jelenleg elégedetten szendereghetek és hagyhatom, hogy a mérföldek csak úgy elosonjanak alattam.

Lábjegyzet:
AR – Absalom-i számítás (Absalom Reckoning) Ez mindig 2700-al több, mint a mi földi gregorián naptárunk. (2007-ben kezdték a Pathfinder Adventure Path sorozatot kiadni és ez a történet még az elsővel, a Rise of the Runelords-szal párhuzamosan született.)
Gozran – Az áprilisnak megfelelő hónap, amit Gozreh-ről a természet, időjárás és tenger istenéről neveztek el.

Pathfinder Napló 2.

Curse of the Crimson Throne Broki Broki