Pathfinder Napló

Shevalának,
az Absalom-i Pathfinder menedék vezetőjének

Üdvözöllek Magnimarból, ahol az Irespan árnyéka kioltja a napot. Teljes mértékben igazad volt abban, hogy az Emlékművek Városa mi mindent tud nyújtani szervezetünknek és úgy tűnik, hogy itteni rendtársaink is elfoglaltak az egymást érő titkok és rejtélyek kibogozásával, amik majd minden sarok mögül lesnek rájuk. Sajnos az itteni feladatoknak köszönhetően a helyiek nem sok segítséggel tudnak szolgálni a saját kutatásaimat elősegítendő.
250px-Wayfinder.jpgEnnek ellenére a kezdeti kérdezősködések is előteremtettek nekem pár követhető nyomot. Egy régiségkereskedő – testes férfi Belsir Trullos néven – arról számolt be nekem, hogy látott egy ahhoz hasonló ioun követ, mint amit én keresek, a legutóbbi látogatása alkalmával Kaer Magában. Miután néhány érme segítségével segítettem a memóriáján azt javasolta, hogy egy Dakar nevű fickóval beszéljek az ereklye kapcsán. Az, hogy a kő amiről szó van eredeti-e vagy valamilyen mágikus másolat, nem lehet megmondani. Egyetlen útja van annak, hogy kiderítsem.
Minden amit ezidáig Kaer Magáról hallottam, arra a következtetésre juttatott, hogy az a hely nem más, mint a bűn melegágya, dúskál a bűnözőkben, kitaszítottakban, fekete kereskedőkben és még rosszabbakban.
Szóval semmi olyasmi, amivel korábban már ne találkoztam volna.
Foglaltam egy csónakot és holnap reggellel elhagyom a várost és ahogy mindig is, küldök üzenetet a fejleményekről, amint van rá lehetőségem.
Ha valahol létezik egy ioun kő az Útkeresőmbe Kaer Magában, akkor azt megtalálom.

Üdvözlettel,
Eando Kline
Pathfinder

Folytatás

Pathfinder Napló

Curse of the Crimson Throne Broki Broki