William von Darkmoor

nemesifjú

Description:

Egy hajdanán Korvosából elszármazott Cheliax-i család tagja, dédapja, Charles még gyerekként menekült el a városból Magnimarba, ahol megcsinálta a szerencséjét és viharos tempóban a város egyik vezető gazdasági tényezőjévé vált. Sokat foglalkozott az üzlettel, keveset a feleségével, de egy fia így is született, Henry. Henry már kevésbé ügyelt a rendre, az üzlet ugyan tovább virágzott (egy érdekházasság okán), de Henry igazán az utódnemzéshez értett. Feleségétől 4 fia, 2 lánya született, de további 17 fattya is volt. Szerencsére Charles esze szinte minden leszármazottjában megjelenik. Henry legidősebb fia, II. Charles kieszközölt egy nemesi címet a családnak és immár az egyik legnagyobb alkoholtermelő vállalatot irányítja a kontinensen, kézben tartva a termesztéstől a terjesztésig a teljes folyamatot. A vállalat sört, bort, töményet egyaránt forgalmaz. Vezető pozícióban több tucatnyi von Darkmoor nemessel.
William von Darkmoor Henry negyedik törvényes fiának, Albertnek a negyedik fia. A Darkmoor cég nyitni készül a Cheliax birodalom felé, első lépésként Korvosába lerakatot létesített és elkezdte terjeszteni áruit, párhuzamosan a 14 éves William-et az Akadémiára küldték tanulni. Immár 11 éve él itt, eleinte az Akadémia egyik kollégiumában, majd a „Három Gyűrű, amibe részesedést vásárolt a család és csak darkmoor terméket árulnak” egyik emeleti szobájában. Hamar rájött, hogy az otthoni varázsló mestere, Ilsoari Gandethus sokkal liberálisabb volt, mint az Akadémia Idézői, akik még Korvosát se hagyták el. Mivel nem érezte elég jónak magát az idézők ágában, ezért saját kutatásba kezdett. Összebarátkozott a Zsindelyes határán lévő ispotály egyik vele egykorú gyógyítójával, aki ugyan ellenkező okkal, de ugyanúgy tilosban járt, hosszú éjszakákat töltöttek avval, hogy megvizsgálták a holtakat és a betegségek, halál okainak jelét keresték. Ezeket a holttesteket a város temettette el és ezért csak külsőleg lehetett őket vizsgálni. William egy idő után belsőleg is vizsgálódni akart, ezért zsiványokat bérelt fel, hogy nem katalogizált hullákat szerezzenek neki, amit azután el is tüntetnek. A hatodik hullát azonban az ostobái egy gyilkosság helyszínéről lopták el. Ez után kezdődött az a kellemetlen eset, melynek hatására három hónapot töltött egy városi cellában. A zsiványok nyomtalanul eltűntek, minden William ellen szólt, de egy kitartó nyomozó végül kiderítette az igazságot és William újra szabad lett, ámbár a temető papjai ferde szemmel néznek rá azóta is. Mivel a börtönben töltött idő alatt megszűnt a jogviszonya, ezért új pénzforrásra volt szüksége. Vele született nyelvtehetsége és memóriája húzta ki végül a bajból. Elébb a nyomozótiszt ajánlotta be egy nemesi családhoz tolmácsnak, majd nyelvoktatónak lányuk mellé, majd már ezen nemes javasolta másoknak is. Ekkoriban mutatta be gyógyító barátja egy kupecnek, aki mágikus praktikák kellékeivel kereskedik.
Kapcsolatok:

„Töltött” Will Jenkins(50), a „Három Gyűrű” pultosa, volt kósza, szakács, pletykafészek, hírforrás, töltött, mert számszeríjjal alszik és töltött, mert mindig eszik és kövér.

Anita Seila, aka Seila anya (25), Sarenrae papnője

Szeman Korter hadnagy(33), Korvosa nyomozóinak egyike, nagy kedvelője a minőségi söröknek

egy közepes nemesi család feje (35), az ő 10 éves lányát tanítom néha (ha Korvosában van) varisiai nyelvre és shoan-ti nyelvre, ezért ha piacon érdekesebb idegen nyelvű könyvet látok, azt gyűjtöm, jó a novella, románc is

„Kevert” Patkinson (40), vándor kereskedő és alkimista, csak kéthavonta néhány napra van a városban, de mindig van valami jó cucca

Bio:

William von Darkmoor

Curse of the Crimson Throne Broki Csavargo