Edgar Skallgrim

zsoldos

Description:

Edgar Skallgrim kispolgári családba született, anyja szabadúszó könyvelő, apja kádár volt. Testvéreire és rá gyakran vigyázott nagyanyja, aki fura történetekkel szórakoztatta a lurkókat, de igazán csak Edgart ragadta meg a sok fabula.

Gyakran mesélt angyalokról, akik az emberek között járnak-kelnek, és saját titkos nyelvük van, amit csak ők értenek. Azzal is hitegette, hogy az ő nagyapja, Edgar ükapja, egy ilyen angyal leszármazottja volt, és csodákra volt képes. A történetekben délceg paladinként írta le, aki száz évig harcolt a gonosz ellen, majd rendjét hátrahagyva eltűnt, és azóta sem hallani felőle. A mesékben ezt a mítikus alakot mindig csak Angyaltűz Ferdinándnak hívta a mama.

Teltek múltak az évek. Edgar lassan felcseperedett, és erős katona ember vált belőle. Még fiatalon sikerült meggyőznie szüleit, hogy írassák zsoldos képzőbe, így ismerkedett meg egy helyi mesterrel, Baltazárral. Baltazár egyszerre mindig csak 5-6 növendéket oktatott, de azok között sem volt ritka, hogy páran kihulljanak a kiképzés alatt, azonban Edgar állta a sarat, és végig csinálta a kemény kiképzést.
Baltazár a korvosai Mindenhitek Házának volt aktív látogatója, így amikor hallotta, hogy Edgar mesebeli ükapjáról beszél bemutatta a helyi Iomedae felekezet vezetőjének, Izabellának, hátha ő tud bármit erről a titokzatos paladinról. Izabella rövid kutatás után olyan feljegyzésekre bukkant, amik igazolni látták a meséket. Egy bizonyos Ferdinánd nevű ember egy messzi kolostorban szolgált paladinként száz évig, majd eltűnt. A feljegyzések alapján többször lépett kapcsolatba angyalokkal, és bizonyos csodálatos tulajdonságai is azokéhoz volt hasonlatos. Sajnos eltűnése óta nincs híre, de a papírok utalnak arra, hogy van róla egy olajfestmény abban a bizonyos kolostorban.

Edgar nem teljesen oktalanul kezdte el felkutatni ezt a titokzatos ősét. Már a kiképzés alatt kiütöttek rajta a vélt angyalvér tünetei. Ruháját folyamatosan egy titokzatos erő fodrozta, mintha szél fújna, és lassan az árnyéka is olyan alakot kezdett felvenni, mintha hátából szárnyak nőttek volna ki. Ez azonban nem minden. Teljes bizonyosságot csak akkor lelt, mikor egy Zsindelyesben történt üldözés közepette egy szerencsétlen forduló után nemes egyszerűséggel átfutott két háztető közötti tíz méteres holt téren, és csak utólag tűnt fel neki, hogy valójában repült.

Lassan családot alapított, és fantasztikus képességei birtokában a kiképzés után nem állt a város hivatalos szervei szolgálatába, hanem szabadúszó maradt, és egy Bozont Harry nevű kovács mesterrel kötött íratlan szerződést. Bozont a kapcsolatain keresztül tud jó munkákat szerezni, és ezért Edgar csúsztat neki.

Épp próbált annyi pénzt összespórolni, hogy el tudjon utazni a messzi kolostorba, amikor a fia nyomtalanul eltűnt. A fia utáni kutatásban feleségével megromlott a kapcsolata, és ez minden energiáját felölte, így a családfa kutatás félbe szakadt, és a fia utáni folyamatos kutatás váltotta fel. Egy kikötői gnóm szerint, bizonyos Félszemű Babilon, a fiát egy Gaedrel Lamm nevű figura rabolta el, és gyerekekből verbuvált tolvaj bandájában tartja fogva, és lopásra kényszeríti. Sajnos a féreg Lamm nyomára sokáig nem sikerült bukkannia, de most egy gyanús kártyalap azt állítja, hogy van aki tudja hol van.

Kapcsolatok

  • Baltazár – ex zsoldos, aki kora miatt már csak a fiatalságot tanítja könyörtelen keménységgel és profizmussal.
  • Izabella – a Mindenhitek Házának egy kiemelkedő tagja, az Iomedae felekezet vezetője. Gyógyító és harcos.
  • Bozont Harry – shoanti kovács mester, aki előszeretettel lófrál fegyveresekkel, és esetenként csempészekkel. Fél lába hiányzik.
  • Félszemű Babilon – kikötői seftes, aki sok mindent hall, és fél szeme ellenére sokat is lát.
  • Jenny – exfeleség.
  • Billy – fiú.
Bio:

194 cm magas, és kereken 110 kiló. Szőke haját rövidre vágva hordja (lsd. Duke Nukem). Testét pár csúnyább sérülés fedi, melyeket tetoválásokkal takar el. Mellkasán egy griff ágaskodik, mely egészen a nyakáig felér. Jobb karján sárkánykígyó tekereg, és combján Iomedae nap szimbóluma díszeleg.
Statikus kiállású, kissé szószátyár fickó. Tetoválásain kívül ogrékra méretezett ívelt kardjáról könnyű még felismerni, melytől mérete ellenére nem szívesen válik meg.
Vörös köpenyét mindig gyanús szél fújja, és árnyékának angyal szárnyai vannak.

Edgar Skallgrim

Curse of the Crimson Throne Broki wicthor